Min fødselshistorie!

Jeg hadde egentlig bestemt meg for og ikke skrive om min fødsel, men etter så mange forespørsler så ser jeg meg nesten nødt til å skrive om min fødselshistorie ;)

Det hele startet så smått søndag 15.juni kl. 22.00 på kvelden med mensmurringer. Hele den påfølgende natten til 16.juni lå jeg med svake rier og murringer. Det var ikke vondt, bare litt ubehagelig, så jeg sov meg greit igjennom de.
Verdens beste avlyste pt-timene han hadde denne mandagen og vi bestemte oss for å tilbringe dagen hjemme med 24 på Viaplay. Hele mandagen gikk jeg med uregelmessige rier, og styrken på de varierte fra rie til rie, men det var ikke så behagelig.

Iløpet av mandagen gikk vi tre turer for å holde det gående og fremskynde det hele.
Ettermiddagen og kvelden kom og gikk og vi la oss.

Tirsdagsnatten 17.juni kl.02.00-03.00 ble riene mer og mer smertefulle. Vi ringte Drammen sykehus hvor jeg skulle føde. Der ble vi omtrent møtt av en stengt dør over telefonen fordi det var så kaos og mye å gjøre der. De hadde ikke kapasitet til å ta oss inn til sjekk, men henvendte oss til Kongsberg,

Pga. høy BMI har jeg blitt frarådet å føde i Kongsberg og dette var heller ikke noe jeg ville, ei heller undersøkelsen. Så sykehuset i Drammen kontaktet Skien sykehus og de kunne ta oss i mot med åpne armer.
Skien sykehus ønsket oss velkommen for sjekk, men da vi var så usikre på om vi kom til å bli sendt hjem igjen, så ville vi heller prøve å bli hjemme og få i oss litt søvn. Fra Notodden til SKien tar det ca. 1 time å kjøre.

Tirsdag morgen ringte vi helsestasjonen her på Notodden, vi hadde nemlig time hos jordmoren min på ettermiddagen og vi ønsket å fremskynde denne, så vi fikk time kl.09.00.
Da vi kom ned dit undersøkte jordmor meg og jeg hadde allerede 4cm. åpning.
Vi fikk beskjed å dra rett til Skien sykehus.

Vi ringte Skien sykehus og de ønsket at vi skulle kontakte Drammen sykehus, siden det var der jeg opprinnelig skulle føde. Vi ble møtt av samme avvisning som da vi ringte Drammen sykehus sist, så jeg mistet rett og slett lysten på å føde i Drammen.

Vi ble derfor tatt godt imot i Skien, og på bilturen ned hadde jeg kun to rier. Riene var fortsatt uregelmessig, så det var liksom ingen ting som tilsa at jeg skulle føde de nærmeste timene.

Kl.13.00 ble vi tatt imot på Skien sykehus, og der ble jeg undersøkt, de klarte ikke å registrere riene og jeg hadde bare 3cm. åpning, så jordmor sa vi skulle ta oss et par timer på Herkules kjøpesenter, spise hvis jeg orket det.
Så vi dro til Herkules, det er de lengste 1,5 timene i hele mitt liv. Riene kom hyppigere, men likevel uregelmessig. Smerten ble bare værre og værre for hver rie, men jeg hadde jo matlyst, så vi satt oss på Peppes pizza og spiste. Jeg spiste 4 pizzastykker, og prøvde å holde masken hver gang servitøren kom midt i en rie. Det var grusomt, og det må ha vært forferdelig for Lasse som ikke visste hva han kunne gjøre for meg.

Etter at vi var ferdig med å spise orket jeg ikke mer og vi måtte bare kjøre rett opp til Skien sykehus, der kom vi inn kl.15.15, jordmor Merete sjekket rier, fosterlyd og det hele og riene kom hyppigere og var vondere. Hun undersøkte meg etter en 30minutters tid og da hadde jeg 8cm. åpning, da måtte vi rett inn på fødestuen.

Jeg var kjempe nervøs og redd, redd for alt det ukjente og for alt av ledninger og ting som skulle på kroppen min.
Jeg hadde sett for meg å ligger i badekar som en smertelindring, jeg hadde planlagt akupunktur og bruke prekestol, men ingen ting av dette rakk jeg. Det var så vidt jeg rakk å få på meg sykehus skjorte. Men lystgass fikk jeg, og den trodde jeg skulle fjerne all smerten, men den gjorde meg bare sløv.

Jeg lå i fødesengen, på ryggen og riene var så ekstremt vonde, jeg kan nesten ikke beskrive hvor smertefulle ryggriene var, jeg lå og vred meg og visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg fikk varmeflaske på ryggen, men dette var bare plagsomt etter noen minutter og hele tiden tenkte jeg "Skal ikke jordmor foreslå epidural snart". Men epidural hadde jeg ikke tid til å få, for fødselen gikk fort.
Etter flere smertefulle ryggrier, måtte jeg stå, dette føltes litt som en befrielse, og trykketrangen kom snikende på og var helt ubeskrivelig vondt, men samtidig en befrielse for at jeg ikke behøvde å holde igjen.  Det hjalp litt da Lasse maserte korsryggen min.
Det hele føltes som en sakte film, bare at det gikk fort.

Så var det tid for pressrier, da måtte jeg opp på fødebenken igjen og jeg var fortsatt nervøs for det ukjente og hvordan det hele ville bli. Jeg var livredd og skalv som bare det.
Jeg husker ikke mye, men på andre pressrie føltes det ut som jordmor bare ventet på at lillemor skulle komme, det var helt stille i rommet og vips så kom lillemor ut på 3.pressrie og da gikk alt så fort. Lillemor skrek og verdens beste klippet navlestrengen, hun fikk på seg masse klær og ble lagt opp på brystet mitt.
HerreGud for en ubeskrivelig følelse. Jeg skalv, var fortsatt nervøs og jeg tror jeg felte noen tårer.
Jordmor sa til meg at det var helt utrolig at jeg fortsatt var så fin på håret og at hårbøylen jeg hadde på fortsatt var på. Hehe... selv følte jeg meg ikke fin. Men noe måtte jeg ha for å holde håret vekk.

Vi lå på føden en god stund, vi fikk brødmat og saft og ble vartet opp og så måtte jeg dusje. Alt gikk jo som en drøm, jeg følte meg kjempe fin og da det var dags for å bli flyttet bort på barsel avdelingen, trillet Lasse lillemor bort og jeg ville jo gå med de. Jordmor og barnepleier lurte på om jeg ikke skulle ligge i sengen så de kunne trille meg bort. Men det ville jeg jo ikke, jeg ville jo gå med Lasse og lillemor. De ble så overasket over hvor god form jeg var i og svært få gikk fra føde til barsel.

Men slik har det vært for meg under hele graviditeten, jeg har vært i kjempe god form, og jeg kom meg kjempe fort etter fødsel. Jeg gikk bare opp 10kg. mens jeg var gravid.  Og tro det eller ei så har jeg faktisk gått ned hele 20kg. etter fødsel. Det er rett og slett fantastisk og helt utrolig. Ikke har jeg gjort noe for å gå ned, men jeg tenker å amme så lenge jeg kan ;) Jeg har fått høre flere ganger at jeg er rene fødemaskinen. Vel, har nå jeg tenkt. Det er ikke mange barn jeg vil ha for å føde, det var ubeskrivelig grusomt. Når jeg tenker over det nå så vil jeg heller gå gravid enn å føde. Men dette sier de at man glemmer etterhvert, så da får jeg vel tro på de som sier det :)

Jeg liker normalt ikke å legge ut slike bilder, men 20kg. er ganske mye og jeg syntes man kan se ganske stor forskjell her :)

Jeg er så fornøyd med Skien sykehus, jeg trivdes godt på barsel, jordmor Merete var fantastisk og jeg har masse fint å si om Skien sykehus og føde og barsel avdelingen der. Det er ikke snakk om at jeg skal føde i Drammen, her blir det Skien når den tid kommer.

Å gå gravid, føde og få et lite barn er en helt ubeskrivelig følelse. Det er hormoner og følelser i sving fra dag 1. Det er en fantastisk gave og jeg er så heldig som har blitt velsignet med lille vakre Elodi, hun er mitt alt, min stolthet  ♥

2 speak out loud

Urte

23.08.2014 kl.13:59

Så herlig å lese dette! Gratulerer såå mye :) Ha en fin lørdag :)

Hadde vært hyggelig med en kommentar tilbake. Jeg har nettopp startet å blogge, men jeg går helt den andre veien enn de flest andre, derfor trenger jeg en liten "boost". Jeg skriver om ting veldig få andre skriver om, men jeg er kun 14 år, så jeg blir nok undervurdert. Jeg er her for å bevise at jeg KAN, og om jeg kan, så kan du også. Takker for støtten.

Camilla

23.08.2014 kl.17:54

Så fin historie (syns den var fin jeg da) og ikke minst baby du har fått <3

Jeg fødte i Drammen men var eneste fødende den natta, så sikkert derfor jeg var fornøyd med de.

Stine

25.08.2014 kl.00:06

åh rørende <3

Annette

25.08.2014 kl.08:32

Stine: Takk :)

Speak out loud!

Annette

Annette

30, Notodden

Jeg er ei glad og sprudlete jente med masse ben i nesen som liker interiør, mote, make-up, trening, venner, shopping og champagne. Ja, med andre ord, alt som er gøy og verdt å få med seg. Jeg har en bachelorgrad i varehandelsledelse fra Handelshøyskolen BI Oslo og jobber fortiden som Prosjekt ansvarlig for Peri Norge. Jeg er opprinnelig fra Drammen, men kjærligheten fikk meg til Notodden :) :) For kommersielle henvendelser, send meg en mail på constanceline@hotmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits